{ "title": "Gut Hastalığına İyi Gelen Bitkiler", "image": "https://www.gut.gen.tr/images/gut-hastaligina-iyi-gelen-bitkiler.jpg", "date": "21.01.2024 12:00:06", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Gut hastalığına iyi gelen bitkiler, kanda bulunan ürik asidin çoğalması ile artan şiddetli ağrı sonucu ortaya çıkan şikâyetlere gut hastalığı deniliyor. Gut hastalığı ayakta görülen bir hastalıktır. Belirtileri ise şiddetli ağrı ve görülen şişliklerdir. Bu sebepten dolayı hasta olan kişinin oldukça canı yanmaktadır. Vücut içine özellikle eklemlerde biriken ürik asit bu nedenle de görülebilir. Vücut içine giren ürik asit bir şekilde vücuttan kendini mutlaka atmalıdır. Gut hastalığında iyi gelen bitkilerin oldukça fazla olduğu görülmüştür. Vücut içinde biriken ürik asitler dışarı atılmaz ise sıkıntılar çıkmaktadır. Ortaya çıkan hastalık nedenleri ile zor bir tabloya giren vücudun başta enfeksiyona girme şansı oldukça yüksektir. Birçok hastalığa davet çıkaran gut hastalığı devamlı kullanılan, ağrı kesiciler ve aspirin olmak üzere ürik asidinin oluşmasına neden olmaktadır.

Gut hastalığında hangi bitkiler tüketilmelidir?
Gut hastaları neler yemeli nelere dikkat etmelidir?

Gut hastalığına yakalanan kişinin diyet yapması gerekir. Ayrıca yememesi gereken yiyeceklerden başta geleni ise kırmızı et, deniz ürünleri, et suları ve mayalı gıdalardan uzak durması gerekir. Yukarıda yazılan bitkilerin gut hastalığına iyi geldiği görülmektedir. Bunların yanı sıra alkol gibi içeceklerden tehlike yaratan bira ve diğer içki türlerinden uzak durmaları gerekir. Gut hastalığında içki türlerinden bira kesinlikle içilmemelidir. Kişi alkol tüketiyorsa o seçimini 1 bardak şarap ile yapmalı, gut hastalığına 1 bardak şarabın hiçbir zararı yoktur. Böylesi bir durum karşısında alkol alınması doğru değildir. İçecek açısından gut hastalarının kahve tüketmeleri daha doğru olacaktır. Gut hastalığına iyi gelen bitkilerin çayları tüketilebilir. Yukarıda önerilen bitkiler çay şeklinde demlenerek tüketilmelidir. Bunların yanı sıra gut hastalığına yakalanan bir kişinin günlük sebze ve meyvesini tüketmesi gerekmektedir. Bu meyveler çilek, kiraz, elma gibi meyvelerde ürik asit seviyesini düşürmektedir. Sağlıklı bir yaşam için doğru olan bir tedavi gut hastalığını kontrol altında tutar. Tabii ki doktor kontrolü altında yapılan bilgilerin uyum sağlanması konusunda danışılmalıdır. Gut hastalığında yememesi gereken sebzeler pırasa, ıspanak, kereviz, bezelye ve yağlı olan besinler ile süt ürünleri tüketilmemelidir.

Gut hastaları nasıl önlem almalıdır?

Sağlıklı bir yaşam için öncelikle yapmanız gereken ilk şeyin düzenli beslenmek olduğunu belirtmek isterim. Gut hastalığını tetikleyen kilo problemleri kötü bir etkendir. Kişinin kendisini takibe alması gerekir. Gerekirse kilo veremiyorsa doktordan destek alınmalıdır. Ayrıca başta bilinmek üzre sporun yeri hayatımızın bir köşesinde bulunması gerekir. Her zaman için tipik bir gut hastası ise oldukça kiloludur. Yapması gereken gut hastasının hemen o kiloları üzerinden atması gerekir. Gut hastası olan kişilerin öncelikle kilolarını kontrol altına alarak ve bol egzersiz yaparak işe başlayabilirler.

Gut hastalığında tüketilen bitkilerin ayakta oluşan şişlikleri veya ödemlerin hafiflemesinde yardımcı olacaktır. Gut hastalığına iyi gelen yapılacak pratik bir öneri ise kaya tuzu ile sıcak su bir kova içerisine sıcak su ile kaya tuzu yaklaşık 2- 3 avuç dolusu olacak kadar kaya tuzunu sıcak su içerisine atarak ayaklarınızı sıcak suda yarım saat bekletin bu oldukça sizi rahatlatacak ve ağrınızı hafifletecektir. Turunçgillerden olan limon suyunun da gut hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Her gün 3-4 kez limonun suyunu içmek gut hastalığında etkili olan bir yöntemdir. Tüm bunları yaptığınız taktirde oldukça fayda ve yarar görürsünüz. Gut hastalığına yakalanan kişilerin romatoloji bölümüne başvurmaları durumunda gereken tedaviler uygulanmaktadır.
" } ] }